^Pagina sus

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Contact PulSchim Impex

Director tehnic: Horia Cabulea
Tel: 0722 433 458
Fax1: 0244 592 900
Fax2: 0244 594 155
Email: contact[@]pulschim.ro

NewsLetter

Login Form

NOU! Tratare maluri cu vegetatie de apa (stuf/papura/rogoz/etc) purtatoare de larve si tantati adulti. Tratament distinct lavircid/adulticid. Tratamentul la suprafata apei (larve) se face cu componente ecologice care nu afecteaza vietuitoarele acvatice si nici organismene cu habitat invecinat.

DEZINSECTIE:

Operatia de limitare/eradicare insecte de disconfort la nivelul microclimatelor interioare si/sau exterioare

METODE

-       Administrarea de substante, cu diferite principii active pe suprafete/vegetatia microclimatelor vizate (interior/exterior).

RISCURI: functie de metoda de administrare  si substantele folosite se poate ajunge la incarcaturi chimice cu efecte nedorite, mai ales alergice (copii mici si animale de casa.

-       INSECTE TARATOARE – METODE DE COMBATERE

1.     Aplicare de geluri specifice in zone cu impact scazut la accesul uman si animale de casa.

2.     Aplicare zonala a substantelor de combatere cu impact scazut privind accesul uman si/sau animale de casa.

3.     Aplicare generalizata (in cazul infestarilor majore), cu restrictie de acces in incintele tratate de pana la 24 ore. In acest caz principiile active (substante), alese corespunzator in functie de daunatorii combatuti, de nastura suprafetelor (lemn, lavabil, gresie, textil), astfel incat dupa o aerisire recomandata, efectul in aer a substantelor sa devina nul din punct de vedere alergic

4.     Instalare de capcane cu feromoni/keromoni, in zonele detectate ca fiind focare sau cai de acces/primire, depistate in urma analizei locale.

Aceasta metoda este folosita in mod deosebit in locatii cu risc alergologic ridicat (crese, camine copii/batrani, spitale, bucatarii, fabrici industria alimentara). Metoda poate constitui o buna procedura de monitorizare si control a daunatorilor (grad de evolutie in unitatea de timp).

-       INSECTE ZBURATOARE – METODE DE COMBATERE

Deoarece acestea penetreaza atat microclimatele exterioare cat si cele interioare, combaterea in sine a devenit o mare provocare. Daca la interior rezultatele sunt in medie mediocre spre bune, la exterior in general prin aplicarea unei singure proceduri (tratare chimica prin aplicare pe vegetatie si suprafete, a substantei de lucru), efectul este dezamagitor, datorita factorilor externi (raze UV, umiditate, curenti de aer), care contribuie la o biodegradare rapida a principiilor active) ducand, irevocabil la repetarea tratamentelor cu costuri suplimentare si incarcaturi chimice nedorite.

Din acesta cauza, se impune combinarea mai multor metode: amplasarea de dispozitive electroinsecticide de mare randament cu benzi de capturare   interschimbabile SI NU CU GRILA DE ELECTROCUTARE. La contactul cu grila, cea mai mare parte din insecta se dezintegreaza (mai ale partile moi) si pluteste in aer IN MII DE PARTICULE, care sunt INSPIRATE IN MOD INEVITABIL. Aceste aparate sunt interzise de ANSVSA, in mod categoric in Industria alimentara si alimentatie publica.

De asemenea in spatiile inchise, aerisite si semideschise se pot amplasa aparate automate cu telecomanda, care disperseaza programat, un aerosol cu extract natural, care creaza o protectie a microclimatului vizat, prin efectul de respingere a mustelor, tantarilor, paianjenilor, etc.

De asemenea specialistii nostri, in functie de analiza locala, pot recomanda si alte metode ecologice de protectie a microclimatelor (plantarea de anumite specii de plante in locuri presabilite).

 

-       DERATIZARE

Operatie de limitare acces/neutralizare cuiburi/capturare indivizi solitari patrunsi in spatii nedorite.

SOARECI - METODE DE COMBATERE LA INTERIOR

Principial, la interior daunatorii trebuiesc CAPTURATI, cu posibilitatea de evacuare, implicit. Amplasarea de momeli raticide la interior trebuie evitata, deoarece invetabil creeaza cadavre care in cele mai dese cazuri, nu sunt gasite si prin descompunere in locuri necunoscute sau cu acces restrictiv , creeaza un FOCAR DE INFECTIE, de multe ori cu efecte devastatoare asupra microclimatului.  De aceea metodele de capturare profesioniste sunt de dorit in asemenea cazuri.

METODE DE COMBATERE LA EXTERIOR.

Si aici este de dorit ca soarecii sa fie capturati, deoarece pot ingera la exterior  momeala raticida cu efect intarziat si sa moara  in cuibul aflat la interior  repetandu-se situatia de mai sus. Un individ mort la exterior, poate fi hrana unui animal domestic, care la randul lui poate deveni o victima colaterala. Aceste situatii trebuie evitate prin amplasarea de CAPCANE specifice de exterior, verificate periodic.

SOBOLANI -  METODE DE COMBATERE LA INTERIOR   

LA fel ca in cazul soarecilor, sobolanul trebuie capturat mai ales la interior. Diferit de soareci, sobolanul este mult mai greu de capturat (mail ales exemplarele mature), in consecinta dispozitivele de capturare trebuie elaborate ca atare.

Studiind comportamentul sobolanilor in spatii interioare, s-a observat ca acesta isi constituie cuib intr-o zona apropiata de o sursa de hrana, in principal  combaterea are ca punct esential depistarea acestor cuiburi si cai de acces de la/spre interior/exterior. Apoi prin metode specifice se vor neutraliza.

Capcanele/cursele de interior, mai ales pe spatii mari, ajuta si demonstraza gradul de limitare/eradicare a indivizilor tinta.  

METODE DE COMBATERE LA EXTERIOR.

La infestari majore se impune amplasarea de bariere de combatere, constituite din STATII DE INTOXICARE cu un anumit amplasament, functie de configuratie teren/cladiri si focare (zone de cuib si acces). Aceste statii de intoxicare vor fi incarcate cu material raticid si verificate periodic conform proceduri.

CONDITII SPECIALE

Combatere sobolani la interior/exterior in zone cu restrictie de amplasare de momeli raticide.

In aceste situatii vom amplasa, in urma unei analize , cu responsabilii beneficiarului, dispozitive (de marimea unei masini de spalat) automate de capturare, care nu contin si nu emit componente toxice. Indivizii tinta voi fi atrasi spre dispozitiv, care contine hrana specifica ceraliera, netoxica si stocati intr-un recipient etans. Periodic recipientul va fi evacuat si remontat, pentru un nou ciclu de capturare.

In acelasi timp in spatiile vizate voi fi montate capcane martor de monitorizare a starii de fapt conform grafic procedural.

DEZINFECTIE – operatie de neutralizare a diferitilor virusi, bacterii, ciuperci, etc.

Prin tratarea generalizata cu dezinfectanti specifici, DEZINFECTIA se executa in cel putin doi pasi, functie de factorii patogeni care trebuie combatuti. Se executa cel putin doua teste de sanitatie in urma carora se iau deciziile de tratament.

Acesta operatie presupune un inalt nivel profesional si de cunostinte din partea celor implicati, necesitand consultarea si interpretarea unor Fise tehnice si a unor prode/buletine de laborator.

De asemenea, natura suprafetelor tratate si parametrii climaterici fac obiectul unor proceduri specifice de lucru.

Simplul amestec apa+ substanta NU REZOLVA PROBLEMA in cele mai multe cazuri.

DE aceea sunt necesare teste repetate.

GAZARE – operatie prin care se realizeaza combaterea unor daunatori rezistenti la orice alta medoda de combatere, regim special cu autorizatie speciala

Cereale + seminte + tutun + plante tehnice uscate, in instalatii morarit – se amplaseaza in masa acestora prin diferite metode. Componentele reactive care in anumiti parametrii de temperatura/umiditate creeaza gazul de combatere, instalatii morarit sau/si panificatie, procedurile noastre permit un tratament selectiv(economic) si in acelasi timp remanent fara degradarea materiilor prime finite.

Nota de atentionare:  operatia executata de neprofesionisti poate duce la accidente grave – explozie, incendiere, intoxicari ireversibile.

Case de lemn, mobiliere,  atacate de cari – se izoleaza la exterior si se siguranteaza perimetral, se amplaseaza elementele reactive in intreaga casa. Timp de reactie 5-7 zile.

CAPTURAREA ANIMALE SALBATICE si/sau vispile care au accesat locuinte sau dependintele acestora.

-       Dihorii, nevastuicile, jderii, care de obicei isi fac cuib in poduri sau alte dependinte la inaltime.

-       Prin amplasarea de dispozitive de capturare cu momeli specifice acestea sunt prinse si apoi eliberate la distanta de km, intr-un areal similar celui din care a fost capturat.

-       Reptilele vor fi tinute la distanta prin aplicarea de componente specifice in jurul locatiei care trebuie protejata. Acesti componenti se numesc repelenti si sunt ecologici.